top of page

Over "the cloud" ...

Gebakken lucht of productiviteit ? (wanneer correct gebruikt)

We worden ermee rond onze oren geslagen, cloud hier, cloud daar, cloud overal ...  allemaal gratis en voor niks en poepsimpel te gebruiken (en te onderhouden)

 

zijn we soms de lessen economie vergeten ? 

There ain't no such thing as a free lunch ... (Milton Friedman)

The Mystery Unveiled .... ?

 

The cloud is niks anders dan een amalgaam van beschikbare servers en diskspace die op het Internet aanwezig is. Die servers kunnen privaat , publiek, gedeeld, of gehuurd zijn. 

Het grote verschil ligt hem vooral in het gebruiksgemak . Vroeger en nu nog kan je evengoed data bewaren via ftp of sftp en diverse andere minder handige protocollen en manieren. Nu wordt je "space" meestal voorgesteld als een schijf ... met ongelimiteerde opslagmogelijkheden (sic)

 

Het is vooral de correcte en gepaste implementatie die het verschil maakt,

nl. de "ease of use" ... en last but not least de beschikbaarheid/ betrouwbaarheid van de dienst.

 

​Advies - Implementatie - Coordinatie - Productie - Begeleiding

5 zéér belangrijke peilers die meestal over het hoofd worden gezien en achteraf in een pijnlijke en foutieve configuratie resulteren, dataverlies , valse verwachtingen en een ongefundeerde aversie van data bewaren elders dan thuis op het bureel.

 

Tip: maak vandaag nog een afspraak , wij komen dit tot bij U bespreken,

bel ons Cloud nummer +32 56 22 77 97 , want een duidelijk inzicht in uw wensen en configuratie bekijken we niet in een wolk , maar het liefst bij u ter plaatse.

bottom of page